Koor en repertoire

 

Cantate Corde is een koor uit Raamsdonk met ongeveer zestig leden uit de gemeente Geertruidenberg en de wijde omgeving. In 2016 viert de vereniging haar 50-jarige jubileum. De meeste van onze concerten zijn te beluisteren in de schitterend gerestaureerde Lambertuskerk in Raamsdonk. Maar ook buiten Raamsdonk zijn wij inmiddels geen vreemden meer.

Oratorium

Omdat doen onze naam als oratoriumkoor eer aan door regelmatig grote werken te zingen. Zo hebben wij in het verleden regelmatig de Johannes Passion van Bach en enkele malen de Messiah van Händel ten gehore gebracht, werken waarmee we inmiddels regionale bekendheid hebben verworven. In december 2016 zingen we Paulus van Mendelssohn.

okt-2015-toon-siemons

Repertoire

Cantate Corde streeft ernaar om de gehele muziekliteratuur te vertolken, van polyfonie tot de moderne muziek uit de 20ste eeuw. Zo hebben onder meer het Weihnachtsoratorium en de Johannes Passion van Bach, de Messiah van Händel, de Mariavespers van Monteverdi, maar ook Der Stern von Bethlehem van de vrij onbekende Rheinberger en de Carmina Burana van Orff op het programma gestaan.

Hoogtepunten

In april 2013 leverde Cantate Corde een bijdrage aan de festiviteiten van Geertruidenberg 800 jaar stad, met een spectaculaire uitvoering van de Carmina Burana van Orff in de Koloszaal. In mei 2011 werden in samenwerking met de Koninklijke Harmonie Waspik verschillende werken van Percy Grainger uitgevoerd, en in december 2010 het complete Weihnachtsoratorium van Bach.

Kwaliteit

Cantate Corde profileert zich als een kwaliteitskoor dat zich kan meten met de beste amateurkoren in Nederland. Dat kwaliteit een belangrijk aspect van Cantate Corde is, blijkt onder meer uit de keuze van werken en de grote aandacht voor o.a. dynamiek en koorklank. Niet alleen van de dirigent, maar ook in de vorm van incidentele workshops stemvorming.