Koor en repertoire

Cantate Corde is een koor uit Raamsdonk met ongeveer zestig leden uit de gemeente Geertruidenberg en de wijde omgeving. In 2016 vierde de vereniging haar 50-jarige jubileum. De meeste van onze concerten zijn te beluisteren in de schitterend gerestaureerde Lambertuskerk in Raamsdonk. Maar ook buiten Raamsdonk zijn wij inmiddels geen vreemden meer.

Oratorium

We doen onze naam als oratoriumkoor eer aan door regelmatig grote werken te zingen. Zo hebben wij in het verleden meerdere malen de Johannes Passion van Bach en de Messiah van Händel ten gehore gebracht, en ook Paulus van Mendelssohn en het Weihnachts-Oratorium van Bach hebben op het programma gestaan.

 

Repertoire

Cantate Corde streeft ernaar om de gehele muziekliteratuur te vertolken, van polyfonie tot de moderne muziek uit de 20ste eeuw. Zo hebben wij naast bovengenoemde werken onder meer de Mariavespers van Monteverdi, Der Stern von Bethlehem van de vrij onbekende Rheinberger, en de Carmina Burana van Orff ten gehore gebracht.

Kwaliteit

Cantate Corde profileert zich als een kwaliteitskoor dat zich kan meten met de beste amateurkoren in Nederland. Dat kwaliteit een belangrijk aspect van Cantate Corde is, blijkt onder meer uit de keuze van werken en de grote aandacht voor o.a. dynamiek en koorklank. Niet alleen van de dirigent, maar ook in de vorm van incidentele workshops stemvorming.