Concert op 2 april 2023: Johannes-Passion van Bach

Ontroerend, intens en emotioneel 

In de tijd voorafgaand aan Pasen, waarin traditioneel veel passies worden gezongen, zullen ook wij weer een indrukwekkende passie ten gehore brengen: de Johannes-Passion van Bach.

De Johannes-Passion is een van de beroemdste passies, gebaseerd op het lijdensverhaal van Christus in het evangelie volgens Johannes. De muziek die Bach bij dit verhaal componeerde, is heel afwisselend. Waar hij soms onpartijdig is, geeft hij op andere plaatsen heel persoonlijk uiting aan zijn medelijden met Jezus, zijn afschuw over het verraad van Judas, zijn hoop op een betere toekomst. Soms is de muziek heel complex, soms juist van een grote eenvoud. In vergelijking met de Matthäus-Passion is de Johannes-Passion korter en intenser, maar evenzeer treffend!

We zijn druk aan het repeteren om er een prachtig concert van te maken.

Het concert vindt plaats op zondag 2 april vanaf 14.00 uur in de Lambertuskerk in Raamsdonk. De toegangsprijs bedraagt € 25,00 inclusief pauzeconsumptie en programmaboek, aan de kerk € 27,50. Jongeren tot 18 jaar betalen slechts € 15. Kaarten zijn vanaf 1 maart verkrijgbaar via deze website of bij Riet Dekkers, telefoonnummer 06-30235354.