mei 232017
 

Zondag 21 mei was het voor de Vrienden van Cantate Corde, haar trouwe sponsors en andere betrokkenen tijd voor een feestelijk bedankje van de Raamsdonkse Oratoriumvereniging: een exclusief concert voor genodigden, in de fraaie Lambertuskerk.

De ongeveer tweehonderdvijftig gasten werden eerst verhaald op koffie en thee met wat lekkers. Daarna kregen zij een kleurrijk concertprogramma

voorgeschoteld, met een mix van vrij korte werken van uiteenlopende componisten, in veel verschillende talen en stijlen. Werken die Cantate Corde in haar vijftigjarige bestaan eerder heeft gezongen, maar ook al een klein voorproefje van de concerten die voor eind dit jaar en volgend jaar op het programma staan: het Weihnachtsoratorium van Bach (9 december 2017, 20.00 uur) en Ein deutsches Requiem van Brahms (voorjaar 2018).

Het was al met al een geslaagd concert, dat heel positief door de bezoekers werd ontvangen. Uiteraard was er na het muzikale gedeelte nog ruimschoots gelegenheid voor een gezellige borrel. Een gewoonte die de vaste bezoekers van Cantate Corde al kennen en die ook door dit net wat andere gezelschap erg gewaardeerd werd.

mei 222017
 

Samen met leden van drie verschillende orkesten uit de drie kernen van de gemeente Geertruidenberg, was Cantate Corde uitgenodigd om dit jaar op Koningsdag de bijeenkomst van oud-gedecoreerden op te luisteren.

Rond 14 uur verzamelden de genodigden zich in de weliswaar koude maar zeer feestelijk en uitnodigend ingerichte Geertruidskerk. Na een kort welkom werd de muzikale bijdrage door Cantate Corde geopend met Wie lieblich uit Paulus van Mendelssohn, onder pianobegeleiding.

Dit werd gevolgd door Locus iste van Bruckner, begeleid door het orkest. Na een woordje van de burgemeester werd het glas geheven en brachten koor en orkest het Wilhelmus en Domine salvum fac regem, een eerbetoon aan de koning. Ten slotte bracht het orkest nog enkele sprankelende werken ten gehore, waarna de aanwezigen een uurtje informeel met elkaar doorbrachten. De medewerking van koor en orkest gaf deze feestelijke bijeenkomst extra glans en werd dan ook zeer gewaardeerd door de aanwezigen.

Bijzonder trots zijn we als koor natuurlijk ook op ons lid Rob Hovers, die dit jaar voor zijn vele werkzaamheden, waaronder die voor ons koor, een koninklijke onderscheiding ontving. Van harte gefeliciteerd, Rob!

(foto: Hans Mink, WAXIE)

mei 212017
 

Zondag 21 mei 2017 was het voor de Vrienden van Cantate Corde, haar trouwe sponsors en andere betrokkenen tijd voor een feestelijk bedankje van de Raamsdonkse Oratoriumvereniging: een exclusief concert voor genodigden, in de fraaie Lambertuskerk. lees meer

dec 182016
 

In december 2016 werd het jubileumjaar voor de 50-jarige vereniging feestelijk afgesloten met het planten van een beuk op het kerkplein in Raamsdonk, zo ongeveer voor de deur van het Ontmoetingscentrum waar we elke dinsdag weer enthousiast bij elkaar komen om te repeteren.

Onder toeziend oog van een groot aantal leden stak wethouder Adriaan de Jongh, na een mooie toespraak, de spa in de grond. Naast de boom staat een plaquette, met een mooie tekst over Cantate Corde en muziek. Een prachtig aandenken!

nov 262016
 

Een feestelijke afronding van het vijftigjarige jubileum, met het romantische oratorium Paulus van Mendelssohn, in een uitverkochte Lambertuskerk.

lees meer

apr 182016
 

flyer A6 vk

Vijftig jaar Cantate Corde, reden voor een feestje. En een feestje is het geworden!

lees meer

okt 202015
 

 

Onder leiding van de nieuwe dirigent Carl van Kuyck werden twee uitdagende werken gezongen: Dixit Dominus van G.F. Händel en Davide Penitente van W.A. Mozart. Hoewel beide werken een zeer hoog niveau van alle uitvoerenden vereisten, werd de avond een succes. Hieronder een recensie van een van onze bezoekers.

CONCERT CANTATE CORDE

 

Afgelopen zaterdag 17 oktober was de Lambertuskerk nagenoeg vol met luisteraars voor een van de twee jaarlijkse concerten van Cantate Corde. Op het programma twee forse werken waar ook prominente dirigenten met professionele koren een kluif aan hebben. Plezierig was de toevoeging van een inleider in de persoon van Thijs Bonger die dat voor de radio ook doet. Vooraf aan elk van de twee werken plaatste hij die in een mooie omlijsting. Lees meer

jan 062015
 

Het concert in de aanloop naar kerst 2014 was weer een groot succes. Lees hieronder delen van een recensie van Jos Schenkelaars, een trouwe luisteraar. Lees meer