Publiek ontroerd door prachtige muziek kerstconcert

Zondag 17 december was er in de Raamsdonkse Lambertuskerk sinds lange tijd weer een echt kerstconcert van Cantate Corde te beluisteren. De sfeervolle kerk vulde zich deze middag onder andere met de prachtige klanken van Vivaldi’s Gloria, de Magnificats van Vivaldi en Durante,  en verscheidene kerstliederen. Samen met twee getalenteerde solistes en het Möbius Ensemble Tilburg, en onder de bezielende leiding van dirigent Carl van Kuyck wist Cantate Corde een mooie kerstsfeer te creëren.

Bij aanvang van het concert werden de toehoorders verrast door het koor dat midden tussen het publiek het Engelse `Hark! The herald angels sing’ inzette, begeleid door prachtig trompetgeluid vanaf het balkon. Daarna werden het Gloria van Vivaldi, enkele koralen uit het Weihnachtsoratorium en de Magnificats van Vivaldi en Durante ten gehore gebracht.

Het concert werd afgesloten met enkele echte kerstliederen, waaronder de Duitse versie van Stille Nacht. Menigeen raakte ontroerd door de mooie heldere stemmen van de twee solistes, die uitklonken boven het zacht zingende koor.

Na het concert werd onder het genot van een hapje en een drankje nog lang nagepraat.