Oratorium ontmoette opera en operette

Wat was het een mooie muzikale middag afgelopen zondag 7 april in de Lambertuskerk!

De oratoriumklanken van Cantate Corde ontmoetten de zang en theatrale presentatie van het Gelders Opera en Operette Gezelschap (GOOG). Dit leverde een leuk afwisselend concert op.

Het publiek werd eerst getrakteerd op het prachtige Cantique de Jean Racine van Fauré, gezongen door de beide zanggezelschappen, en vol expressie gedirigeerd door de dirigent van GOOG, Hans Lamers.

Daarna zong Cantate Corde, onder de bezielende leiding van Carl van Kuyck, stukken van Bruckner, Durante, Brahms, Mendelssohn en Vivaldi.

Als intermezzo volgde een wederom gezamenlijk gezongen deel uit Karl Jenkins’ The Armed Man.

Vervolgens zong en speelde GOOG, gehuld in prachtige jurken en kostuums, vol enthousiasme en muzikaliteit delen uit verschillende opera’s, operettes en musicals. Zo kwamen er liederen voorbij uit o.a. Le Nozze di Figaro, Cosi fan tutte en die Zauberflöte van Mozart en Les Contes d’Hoffmann van Offenbach, maar ook uit de musicals Kiss me Kate en The Sound of Music.

Het geheel werd afgesloten met het zeer expressieve en indrukwekkende Sanctus, eveneens uit The Armed Man, gezamenlijk gezongen door GOOG en Cantate Corde.

Na het concert was er gelegenheid om na te genieten onder het genot van een hapje en een drankje.

Raamsdonk, 12 april 2024