Vrijdag 18 april 2014: Passieconcert

Twee requiems met unieke begeleiding

Cantate Corde zong op Goede Vrijdag maar liefst twee requiems: dat van Fauré en dat van Mozart. Beide heel bekend en bij het publiek geliefd, maar elk met een geheel eigen karakter. Veel minder gebruikelijk was de begeleiding waarvoor was gekozen: een accordeon en een viool voor Fauré, en een vierhandig bespeelde vleugel voor Mozart. Het geheel stond garant voor een unieke en verrassende ervaring!

Het publiek was vol lof over deze bijzondere uitvoering. Enkele passages uit een recensie van Jos Schenkelaars in De Langstraat: Over Faure: “Het verstilde begin van de introïtus werd door het hele koor mooi als een geheel gezongen en bracht meteen de juiste sfeer. Ook was er een solistische rol voor de tenoren en die deden dat nu en ook later in het werk voortreffelijk, met een eenheid en durf die de melodie nodig heeft. Complimenten ook aan beide solisten met mooie stemmen in het tweede en derde deel waarbij de vioolsolo het “heilig” van het Sanctus een engelachtig eigen dimensie gaf.” En over Mozart: “Als geheel zeker geen makkelijk stuk, iets dat alleen weggelegd is voor een geoefend koor en dat is Cantate Corde zeker. Ook al is dit pas het tweede concert met hun nieuwe dirigent Peter-Paul van Beekum: we moeten trots zijn op zo’n koor in onze gemeente.”

Uitvoerenden
De werken werden uitgevoerd door de ongeveer zestig leden van Cantate Corde, begeleid door twee pianisten (Steven van Gool en Tessa Verboven), een accordeonist (Leon van Lierop) en een violiste (Rolin van Opstal). De sologedeeltes werden verzorgd door Krista Audere (sopraan), Eske Tibben (alt), Roelof Polinder (tenor) en Frank Hermans (bas). Het geheel stond onder leiding van dirigent Peter-Paul van Beekum.