Zaterdag 20 december 2008 – Magnificat van Rutter

Op zaterdag 20 december 2008 voerde Cantate Corde het sprankelende Magnificat van Rutter uit, voor de pauze aangevuld met een cantate van Bach en het Gloria van Vivaldi.

Een groot aantal belangstellenden vulde de sfeervolle Lambertuskerk in Raamsdonk, om te genieten van dit uitbundige concert, dat geheel in het teken stond van de advent. Tijdens de gezellige borrel na afloop waren zij zeer te spreken over de kwaliteit van het gebodene en de programmering. Ook de dirigent en uitvoerenden kijken tevreden terug op een zeer geslaagd concert.

Uitvoerenden 

Het Magnificat werd uitgevoerd door de ruim 60 zangers van Cantate Corde en twee sopraansolisten uit de eigen gelederen: Martha Dank en Ilse van Wuijckhuijse. Aan de werken vóór de pauze verleenden vier solisten hun medewerking: Tetsje van der Kooi (sopraan), Ekaterina Levental (mezzosopraan), Alex Vermeulen (tenor) en, eveneens van Cantate Corde, Henk Hoonhout (bas). Koor en solisten werden begeleid door het orkest Camera Musicorum Bredana onder leiding van Paul de Meyer, met voor het Magnificat een wel heel bijzondere bezetting: fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn, pauken, harp, orgel en strijkers. De continuo werd verzorgd door Jan Willems op orgel. Het geheel stond onder leiding van dirigent André Telderman.

Voor een impressie van dit concert op Youtube klikt u hier of hier.